TED Talks: James Stavridis en Peter van Uhm

TED Talks, zijn compacte, inspirerende en toegankelijke videovoordrachten die via internet de hele wereld over gaan.

Ideas worth spreading werd de ondertitel, ideeën die de moeite waard zijn om te verspreiden. Niet als ingewikkelde theorie of wetenschappelijke verhandeling, maar als toegankelijk, gemakkelijk te begrijpen uiteenzetting. Zonodig gekruid met wat humor. Daarom werd gekozen voor een strak keurslijf van vlotte presentaties die precies 18 minuten duren.

In 25 jaar groeide TED langzaam uit tot een wereldwijd bekend platform voor vernieuwende denkers, met sprekers als Peter Gabriel, Al Gore, Frank Gehry, Richard Branson en Bill Gates. De echte boost kwam toen de voordrachten via internet op video online kwamen, in 2006 nog enigszins beschermd met copyrights maar sinds 2010 vrij beschikbaar.

Er zijn ook hooggeplaatste militairen die sociale media als twitter en blogs goed weten te gebruiken. Van James Stavridis, is deze maand een TED talk online gekomen. Maar ook Peter van Uhm, plaatste in november 2011 een TED Talk.

Peter van Uhm: Why I choose a gun.

That is why I took up the gun — not to shoot, not to kill, not to destroy, but to stop those who would do evil, to protect the vulnerable, to defend democratic alues, to stand up for the reedom we have to talk … about how we can make the world a better place.” (Peter van Uhm)

James Stavridis: How NATO’s Supreme Commander thinks about global security

Imagine a global security driven by collaboration — among agencies, government, the private sector and the public. That’s not just the distant hope of open-source fans, it’s the vision of James Stavridis, the Supreme Commander of NATO, who shares vivid moments from recent military history to explain why security of the future should be built with bridges rather than walls.

 

Reacties uitgeschakeld voor TED Talks: James Stavridis en Peter van Uhm

Opgeslagen onder Berichten - algemeen, Uncategorized

Reacties zijn gesloten.