Training Informatievaardigheden

Voor een effectief gebruik van de digitale en gedrukte bronnen die beschikbaar zijn via de bibliotheek NLDA, worden er trainingen informatievaardigheden gegeven. In een instructieprogramma (minimaal 2 1/2 – 3 lesuren) wordt uitgelegd hoe een literatuur-research systematisch kan worden aangepakt. Hierbij wordt ingegaan op het maken van een vraaganalyse, formuleren van zoektermen, gebruik van verschillende  informatiebronnen en het maken van literatuurverwijzingen. Aan de hand van opdrachten op de Elektronische Leeromgeving (Moodle) wordt het effectief zoeken in de digitale bibliotheek NLDA aangeleerd.

Trainingen worden uitsluitend aan medewerkers en studenten NLDA gegeven. Indien u hiervoor een afspraak wilt maken, kunt u contact opnemen met magh.kruize@mindef.nl of gam.oerlemans.01@mindef.nl

Reacties staat uit voor Training Informatievaardigheden