Honor in Political and Moral Philosophy door Peter Olsthoorn

63156_covDe laatste jaren is er sprake van een hernieuwde belangstelling voor met name militaire eer, en de rol die het nog zou kunnen hebben in onze tijd. Het boek Honor in Political and Moral Philosophy van dr. Peter Olsthoorn, universitair docent aan de Faculteit Militaire Wetenschappen (FMW),  sluit bij die opleving aan.

Het boek onderscheidt zich van andere publicaties over eer doordat het put uit de recente militaire geschiedenis, militaire sociologie en militaire ethiek. Daarnaast gaat het in op onderwerpen zoals  loyaliteit, morele en fysieke moed, groepsvorming, de theorie van de rechtvaardige oorlog en terrorisme. Ook is er veel aandacht voor de ideeëngeschiedenis van het begrip eer. De verschillende hoofdstukken  beschrijven uitgebreid hoe eer werd gezien in de oudheid, de Verlichting, en in de moderne filosofie, door denkers van Cicero tot Michael Walzer.

Dr. Peter Olsthoorn is als universitair docent civiel militaire interactie verbonden aan de Faculteit Militaire Wetenschappen van de Nederlandse Defensie Academie.

Binnenkort in de bibliotheek beschikbaar.

Bestellen 

Meer informatie

Reacties uitgeschakeld voor Honor in Political and Moral Philosophy door Peter Olsthoorn

Opgeslagen onder Uncategorized

Reacties zijn gesloten.