Nieuwe digitale bibliotheek NLDA

De bibliotheek heeft een nieuwe zoekmachine in gebruik genomen waar je zowel boeken als de digitale bibliotheek met journals en e-books vindt.

LET OP: je moet je favorieten aanpassen, ook voor Google Scholar!

1. Je vindt literatuur via een nieuw zoeksysteem

Libsearch Bibliotheek NLDA = WorldCat Discovery. Deze zoekmachine zoekt gelijktijdig door de catalogi, collectie E-books, de databases van de bibliotheek NLDA en in de collecties van andere bibliotheken wereldwijd. Voor de fulltext toegang moet je altijd inloggen.

2. Je krijgt toegang tot de digitale bibliotheek

Om herkend te worden als NLDA’er en te zien waar je via de Bibliotheek NLDA toegang tot hebt, moet je de databases benaderen via de proxyserver. Het is daarom belangrijk dat je altijd via onze website naar de digitale bibliotheek en naar de databases gaat. Je wordt dan automatisch via de proxyserver geleid. Je logt simpelweg in met je @NLDA-account en je wachtwoord.

3. Google Scholar aanpassen

o Benader Google Scholar

o Ga naar Google Scholar’s instellingen (rechts bovenin)

o Zoek in het veld ‘Bibliotheeklinks’ naar Defensiebibliotheken

o Selecteer deze en bewaar uw instellingen

o Ga uw zoekactie doen in Google Scholar.

o Klik op het Fulltext @ NLDA library, dat rechts van de gevonden titels verschijnt.

Je vindt de digitale bibliotheek op onze website. Daar vind je ook onze overige dienstverlening. Wij zijn blij met de vernieuwingen, omdat we je nu beter van dienst kunnen zijn. Heb je toch nog vragen of suggesties voor verbetering? Neem dan contact met ons op.

We helpen je graag!

Reacties staat uit voor Nieuwe digitale bibliotheek NLDA