Bodycams moeten geweld voorkomen… maar doen ze dat wel?

De gedachte dat bodycams helpen bij het voorkomen van geweld tegen agenten is in Nederland buitengewoon populair. Volgens een nieuwe publicatie in de reeks Politiewetenschap van het Programma Politie en Wetenschap leidt invoering van de bodycam door de politie echter niet altijd tot gewenste effecten als vermindering van het aantal klachten en geweldgebruik door politie en gebruik van opnames voor opsporing. Dit blijkt uit een grootschalig internationaal literatuuronderzoek uitgevoerd door Sander Flight. Positieve effecten die wel gevonden werden in de VS bleken niet op te treden in de andere landen waar grondige onderzoeken met bodycams zijn uitgevoerd.

Download het volledige onderzoekc3ao77uwqaccnbq

Effecten bodycam bij politie afhankelijk van context

Reacties uitgeschakeld voor Bodycams moeten geweld voorkomen… maar doen ze dat wel?

Opgeslagen onder Uncategorized

Reacties zijn gesloten.