PressReader, gratis de nieuwste kranten en tijdschriften lezen.

15437963103_06b02020c1_bDe bibliotheek NLDA is gesloten:

van vrijdag 22 december tot en met maandag 1 januari 2018.

De bibliotheek NLDA biedt PressReader aan. PressReader is een databank met duizenden dagbladen en tijdschriften in zo’n 60 talen. Elke dag kun je via de PressReader-app de nieuwste kranten of tijdschriften downloaden en later thuis of onderweg lezen.

Kranten én tijdschriften!pressreader

PressReader bevat binnen- en buitenlandse kranten, zoals Wall Street Journal, The Daily Telegraph, International Herald Tribune, Le Figaro, El Mundo, Handelsblatt en voor het Nederlandse taalgebied NRC en De Telegraaf! Daarnaast ook bekende tijdschiften.

De databank bevat een archief tot 90 dagen terug. De volledige kranten en tijdschriften worden gepresenteerd in de originele opmaak.

PressReader app: Lees thuis of onderweg!

Met de mobiele app van PressReader kun je de kranten of tijdschriften thuis of onderweg lezen op mobiel of tablet.

1. Ga hiervoor eerst naar de site van Pressreader, het inlogscherm van de digitale bibliotheek NLDA verschijnt. Inloggen met je wifi/digitale bibliotheek inlog (@nlda.nl) zoals gebruikelijk.
  2. Maak een persoonlijk account aan.
  3. Download de gratis app

7 dagen gratis kranten en tijdschriften downloaden!

De PressReader app bevat de zogenaamde ‘Radiant Access functie’. Dat houdt in dat na een inlog op de site van Pressreader (met je digitale bibliotheek credentials), je nog zeven dagen lang gratis kranten en tijdschriften kunt downloaden in de app, dus ook thuis of onderweg! Wil je daarna de app blijven gebruiken, dan kun je opnieuw op de site van Pressreader inloggen en weer 7 dagen gratis downloaden.

Hulp

PressReader handleiding (ENG) NLDA

Instructiefilmpjes over het gebruik van PressReader (Engelstalig)

Reacties staat uit voor PressReader, gratis de nieuwste kranten en tijdschriften lezen.