AuteursrechtInformatiePunt

Binnen het onderwijs aan NLDA wordt gebruik gemaakt van artikelen, rapporten, boeken of beeld & geluid. U wilt bijvoorbeeld een hoofdstuk uit een boek op de ELO plaatsen, een YouTube-fragment aan uw onderwijsfilmpje toevoegen of een afbeelding gebruiken in een presentatie. Ook kan het zijn dat u een boek of artikel wilt publiceren en vragen hebt over de rechten die u heeft als auteur.

Wat kunnen wij voor u doen?

Stel uw vraag aan het AuteursrechtInformatiepunt (AIP). Dat kan via e-mail aan het AIP: Auteursrecht.NLDA@mindef.nl


Om te achterhalen of u met auteursrecht te maken heeft bij het beschikbaar stellen van publicaties ten behoeve van het onderwijs kunt u het stroomschema digitaal beschikbaar stellen studiemateriaal gebruiken.  Voor het gebruik van afbeeldingen in presentatie kunt u het stroomschema-gebruik-van-afbeeldingen-in-een-presentatie gebruiken.
Voor het gebruik van content (beeld, geluid, teksten) in een (online-)leeromgeving op basis van embedding (insluiten)  kunt u het Beslisschema-gebruik-afbeeldingen(e.m.)-in-een-open-leeromgeving gebruiken.
Kijk ook eens op auteursrechten.nl

Voor het aanvragen van toestemming, “niet-korte overname”, is er een invoer-formulier beschikbaar. Hierop wordt m.b.v. invoervelden die informatie gevraagd welke noodzakelijk is voor het indienen van een toestemmingsaanvraag bij de stichting PRO. Openen met: “Microsoft Word (standaard)”. Na openen dient u vervolgens “Bewerken Inschakelen” te bevestigen door dit aan te klikken.

Het ingevulde formulier “Opslaan als …”: Document (.doc, .docx, etc.) en via E-mail versturen naar auteursrecht.NLDA@mindef.nl