Digitale bibliotheek

De bibliotheek NLDA heeft licenties afgesloten voor digitale bronnen zoals eBooks, (artikelen in) eJournals en zoeksystemen. Samen vormt dit de digitale bibliotheek. Om hier gebruik van te maken heb je een inlog account nodig.

LibSearch is DE zoekmachine van de bibliotheek NLDA!

EZproxyVoor medewerkers en studenten van de NLDA is de digitale bibliotheek altijd en overal toegankelijk . Op de wireless campus met any device, via IODW en op externe werkplekken zoals thuis. Je hebt toegang tot de digitale bibliotheek na identificatie met je NLDA-gebruikersnaam en -paswoord (UserID@nlda.nl). Inloggegevens identiek aan wireless campus inloggegevens.

Als je geen medewerker of student van de NLDA bent, heb je helaas geen fulltext toegang tot de databank-licenties van de bibliotheek. Gelukkig zijn steeds meer digitale wetenschappelijke artikelen Open Access te raadplegen. Lees de volgende tips voor het vinden van een vrij toegankelijke versie.

Google Scholar 

icoon_pasopBij gebruik van Google Scholar moet je de eerste keer een link creëren tussen Google Scholar en de bibliotheek NLDA. Dit doe je als volgt:

1. Benader Google Scholar
2. Ga naar Google Scholar’s instellingen (menu-streepjes links bovenin)
3. Zoek in het veld ‘Bibliotheeklinks’ naar Defensiebibliotheken
4. Selecteer deze en bewaar je instellingen
5. Ga je zoekactie doen in Google Scholar.
6. Klik op het Fulltext @ NLDA library, dat rechts van de gevonden titels verschijnt.