Lenen/verlengen/IBL

Lenen

Voor het lenen van werken uit de bibliotheek is een lenerspas nodig. Deze is gratis verkrijgbaar bij de uitleenbalie KIM en KMA. Een lenerspas wordt alleen verstrekt op vertoon van een geldig legitimatiebewijs. Adreswijzigingen en verlies moeten onmiddellijk aan de uitleenbalie worden doorgegeven.

Verlengen

U kunt een geleend boek verlengen in de LibSearch via ‘inloggen’. U logt in met de volgende gegevens: Gebruikersnaam: nummer op de lenerspas. Een wachtwoord kunt u zelf aanmaken, gebruik hier de 1e keer de optie “wachtwoord vergeten” voor. Klik hier voor meer informatie.

Reserveren

Boeken die uitgeleend zijn kunt u reserveren in de  LibSearch via ‘inloggen’. U logt in met de volgende gegevens: Gebruikersnaam: nummer op de lenerspas. Een wachtwoord kunt u zelf aanmaken, gebruik hier de 1e keer de optie “wachtwoord vergeten” voor.

Aanvragen bij andere bibliotheken (IBL)

Als u een boek of tijdschriftartikel nodig heeft dat niet bij de bibliotheek NLDA beschikbaar is, kunnen medewerkers en studenten van de NLDA deze via de bibliotheek aanvragen via het interbibliothecair leenverkeer (IBL).

Meer informatie m.b.t. uw persoonsgegevens kunt u vinden op https://www.defensie.nl/privacy