LibSearch (zoekmachine bibliotheek)

Bij een update van onze LibSearch, zijn veel links naar full-text artikelen verplaatst. Ze staan nu onder “other links”. Neem contact op met de bibliotheek als je hier op vastloopt.

LibSearch is de zoekmachine van de Defensiebibliotheken. In één zoekactie zoeken naar boeken, artikelen en overige  informatie, digitaal of op papier. Niet alleen binnen Defensie/NLDA, maar wereldwijd. Alleen medewerkers en studenten NLDA hebben toegang tot de betaalde digitale collectie van de Bibliotheek NLDA. Zij kunnen inloggen met hun NLDA-account (UserID@nlda.nl). Andere gebruikers kunnen als gast inloggen.

Als je een titel vindt, zie je direct informatie over de beschikbaarheid. Je ziet zowel het totaal aantal exemplaren, als de vindplaats van een van de exemplaren. Indien er meer exemplaren beschikbaar zijn, zie je alle locaties door op de titel te klikken.

Standaard worden de resultaten getoond uit de collectie van Defensiebibliotheken. Je kunt de resultaten verkleinen of vergroten door in het linkermenu een andere keuze te maken. Bij ‘worldwide’ vind je ook titels die niet tot de collectie van de NLDA behoren, maar die je eventueel wel via andere bibliotheken of via het Interbibliothecair Leenverkeer (IBL) kunt bemachtigen.

Zoeken in gespecialiseerde databases

Via LibSearch vind je veel informatie, maar niet alles wordt via deze zoekmachine aangeboden. Om er zeker van te zijn dat je al het beschikbare (digitale) materiaal vindt, raden we je aan om ook gebruik te maken van de gespecialiseerde databases.