LibSearch (zoekmachine bibliotheek)

LibSearch (WorldCat discovery) is de zoekmachine van de bibliotheek NLDA. U kunt hiermee met één zoekactie zoeken naar boeken, wetenschappelijk artikelen en overige  informatie, digitaal of op papier. Als eerste worden de resultaten zichtbaar die binnen de Defensiebibliotheken beschikbaar zijn. De ranking en presentatie van de resultaten kunt u zelf aanpassen.

Bij iedere titel ziet u direct informatie over de beschikbaarheid. Als u op de beschrijving openklikt worden alle exemplaren en de locaties getoond. Alleen medewerkers en studenten NLDA hebben toegang tot de betaalde digitale collectie van de Bibliotheek NLDA. Zij kunnen inloggen met hun NLDA-account (UserID@nlda.nl). Andere gebruikers kunnen als gast inloggen.

U kunt een geleende boek verlengen in de LibSearch en ook boeken reserveren. Via ‘inloggen’ in de rechter bovenhoek van het scherm logt u in met de volgende gegevens: Gebruikersnaam: nummer op de lenerspas. Een wachtwoord kunt u zelf aanmaken, gebruik hier de 1e keer de optie “wachtwoord vergeten” voor. Klik hier voor meer informatie.