Tips: bronnen zoeken en opslaan

Tips voor het zoeken naar Tijdschriftartikelen (wetenschappelijk/peer reviewed) en boeken.

Slim zoeken op Google Door je zoekopdracht goed te formuleren, kun je de informatie die je zoekt beter en sneller vinden. Video’s over slim zoeken Deze videoserie gaat over ‘slim zoeken’. Studenten leggen uit aan studenten hoe een slimme zoekstrategie in acht stappen eruit ziet. Leer ook slim te zoeken!

Training Informatievaardigheden Voor een effectief gebruik van de digitale en gedrukte bronnen die beschikbaar zijn via de bibliotheek NLDA, worden er trainingen informatievaardigheden gegeven.

Zotero behoort tot één van de grote drie referentietools naast EndNote en Mendeley. Tijdens wetenschappelijk onderzoek is het belangrijk je bronnen overzichtelijk en degelijk te bewaren. Met Zotero kun je gemakkelijk informatiebronnen verzamelen, organiseren, citeren en delen. Zo kun je in een handomdraai je voetnoten, literatuurlijsten en referenties invoegen in je papers.

Niet tevreden met Zotero en op zoek naar een alternatief? Bekijk dan ook de volgende libguides van de Radboud Universiteit Nijmegen:

EndNote

Mendeley